Mozirje in Rečica ob Savinji E-ciklirata

Našemu projektu sta se danes (19. junija) priključili tudi občini Mozirje in Rečica ob Savinji. Na današnji slavnostni predaji sta le-te skupaj z lokalnim partnerjem Komunala Mozirje d.o.o. prejeli 6 uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije.

Nove zbiralnike so na dogodku pospremili na pot predstavniki lokalnega partnerja Komunale Mozirje d.o.o. ter župana obeh občin. Skupaj s direktorjem družbe ZEOS, d.o.o. so podpisali listino o predaji uličnih zbiralnikov ter e-odpadke nato tudi simbolično oddali.

Lokacije uličnih zbiralnikov najdete na spletnem zemljevidu na spletni strani projekta, ki se ažurira po vsaki novi postavitvi zbiralnikov na mikrolokacije. Zbiralnike je do danes prejelo že 154 občin in jih je skupaj 554.

V prvi polovici letošnjega leta je sejalna analiza pokazala dobre rezultate zbranih odpadkov v uličnih zbiralnikih, saj je bilo v zbiralnikih 96,4% malih aparatov, 2% baterij in 1,6% ostalih odpadkov. Plan praznjenja uličnih zbiralnikov je sicer predviden na 3 mesece, tako da zberejo v povprečju na en ulični zbiralnik 137 kg starih aparatov in baterij.

Več: 19. junij 2017 – Lansiranje uličnih zbiralnikov v Mozirju