Dijaški dom Škofja Loka je E-cikliral

V ponedeljek, 21. novembra 2016 smo v sklopu lansiranja uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije v občine Radovljica, Bled, Gorje, Škofja Loka, Železniki in Gorenja Vas - Poljane v Dijaškem domu Škofja Loka skupaj z dijaki izvedli delavnico »E-odpadki in naše okolje«.

Na dogodku so se dijaki tudi tokrat seznanili z nastajajočo infrastrukturo oddajanja tovrstnih odpadkov po državi ter razvijali nove ideje na področju E-cikliranja.

Prihodnost lepša bo, če E-ciklirata staro in mlado!, E-cikliraj e-opremo, da v čisto okolje gremo! in E-odpadke pobiraj in E-cikliraj, za čisto okolje, da bomo vsi dobre volje! so slogani, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju in so jih izumili dijaki na tokratni delavnici, na kateri so tekmovali tudi v kvizu.

Odgovore ter rešitve o tej tematiki so dijaki v Škofji Loki iskali s pomočjo predstavnice družbe ZEOS, d.o.o. Urše Dolinšek in moderatorjev: Urban Krevl in Kaja Čop (Zavod Mladinska Mreža MaMa) ter Janez Štalec (Loška Komunala, d.d. Škofja Loka).

Dogodek so dijaki zaključili z željo, da bi čim več njihovih vrstnikov boljše skrbelo za okolje in posledično tudi E-cikliralo.

Več: 21. november 2016 – Delavnica »E-odpadki in naše okolje« v Škofji Loki