Ecikliraj logo

Banner 2

Predstavitev projekta E-cikliraj v Italiji

V petek, 27. januarja 2017, je ekipa našega projekta obiskala mednarodno delavnico LIFE MED International Workshop, ki so jo organizirali predstavniki LIFE MED projekta v kraju Brescia v Italiji.

Projekt skrbi za rabljeno medicinsko opremo, saj jo popravijo in s pomočjo lokalnih nevladnih organizacij predajo državam tretjega sveta, ki tovrstno opremo zelo potrebujejo.

Delavnica je bila sicer tridnevna, na kateri so se predstavljale najnovejše aktivnosti v krožnem gospodarstvu s posebnim poudarkom na odpadni električni in elektronski opremi (stari aparati in baterije) ter medicinski opremi.

Petkovo popoldne je bilo namenjeno ogledu njihovega skladišča rabljene medicinske opreme in popravljalnice ter nato tudi predstavitvi nekaterih EU projektov s področja pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami, med katerimi smo predstavili tudi naš projekt E-cikliraj, nato pa smo skupaj s poslušalci odgovarjali na njihova vprašanja v sklopu okrogle mize. Drugi projekti, ki so se poleg nas predstavili v tem popoldnevu, pa so poleg projekta LIFE MED še WEEEN MODELS (Italija), WEEE reuse project – University of Limerick (Ireland) and Washing machines and circular economy – University of Brescia (Italy).

Na dogodku smo si izmenjali svoje izkušnje in mnenja ter dan zaključili optimistično z novimi idejami.

  • 01-italija-1
  • 01-italija-2
  • 01-italija-4