Eko delavnica v Idriji pospremila nove ulične zbiralnike

Na Valentinovo smo obiskali Idrijo, natančneje njihov Mladinski center Idrija. Skupaj z dijaki Gimnazije Jurija Vege Idrija smo izvedli »E-odpadki in naše okolje« in z njo pospremili nedavno predajo uličnih zbiralnikov za stare aparate in baterije občinam Idrija in Cerkno.

Mladi so se na dogodku spoznali z novo lokalno pridobitvijo in pomembnostjo pravilnega ravnanja s starimi napravami, ki jih več ne potrebujemo ali niso več delujoče.

Vodja in moderatorji dogodka Urša Dolinšek (ZEOS, d.o.o.), Urban Krevl in Kaja Čop (Zavod Mladinska Mreža MaMa), Maša Eržen in Tadeja Pavšič (Mladinski center Idrija) ter Marko Leoni (Javno podjetje Komunala Idrija d.o.o.) so dijake na zabaven, a poučen način popeljali v svet e-odpadkov.

Dijaki so se pogovarjali o tem, kako zmanjšati vpliv tovrstnih odpadkov na okolico in se učili pravilnega ravnanja z njimi. Dogodek je popestril kratek kviz, pri katerem so se mladi preizkusili v znanju s področja odpadkov, na koncu pa so se domislili nekaj sloganov – stavkov, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju, kot so:

  • E-cikliraj, zemljo podpiraj!
  • E-cikliraj, ponovno regeneriraj!
  • E-cikliraj in odpadkom nova življenja doniraj!

Dogodek je zaključilo fotografiranje izdelanih plakatov s pomočjo fotostojnice in razglasitev zmagovalne skupine. Dijaki so izkazali interes do varovanja okolja, saj so naredili inovativne in poučne izdelke.

Več: 14. februar 2017 – Delavnica »E-odpadki in naše okolje« v Idriji