Ecikliraj logo

Banner 2

Pričeli smo z ozaveščanjem po tehničnih trgovinah

Pričeli smo z ozaveščanjem po tehničnih trgovinah

Na pustni torek smo se z ekipo projekta prvič podali na predstavitev enega izmed 54 lokacij zelenih kotov, ki se nahajajo v tehničnih trgovinah Big Bang, Merkur in M Tehnika.

Obiskali smo Big Bang poslovalnico v Qlandiji v Novi Gorici. Pustni torek je bil kot nalašč za otvoritev teh dogodkov, saj je bil obisk temu primeren in zabavno obarvan.

Na dogodku smo mimoidoče zabavali z maskoto ECI, ki je pustne šeme in njihove spremljevalce vabila k fotografiranju z našo fotostojnico. Seznanili so se z možnostjo oddaje e-odpadkov in odpadnih baterij in dobili informacije o tem, zakaj je to tako pomembno. Dva potrošnika pa sta nas celo presenetila in v času našega obiska prinesla s seboj polni vrečki starih baterij in sijalk.

Zelene kotičke smo postavili v tehnične trgovine že konec leta 2016, v prihodnjih letih pa imamo namen izvesti ozaveščevalne aktivnosti, ki bodo potrošnike opozarjale na koriščenje zelenih kotov. Vanje lahko brezplačno oddajo stare male aparate, mobilne telefone, baterije in sijalke.

  • 02-trgovine-1
  • 02-trgovine-2
  • 02-trgovine-4