Ecikliraj logo

Banner 2

Pritožbe in pohvale

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo veseli vseh povratnih informacij.

Pohvale nas bodo motivirale, iz kritik se bomo učili.

Pošjite nam vaše mnenje...

Vaša mnenja:

Zbiranje
Po prejetju letaka, ki spodbuja zbiranje odpadne e-opreme, sem želela preveriti lokacijo v moji bližini, pa nikjer nisem zasledila točno kje stojijo zbiralniki ali urnik kdaj se bodo odpadki zbirali v našem okolju. Manjka mi ta konkreten podatek, ker mi je premalo da vem samo da je v naši občini!
Polona

Odgovor

Na zadnji strani letaka imate pod vprašanjem »Kam lahko BREZPLAČNO oddamo e-odpadke in odpadne baterije« navedeno spletno stran www.e-odpadki.zeos.si, na kateri najdete zemljevid vseh lokacij, in sicer na podstrani: http://e-odpadki.zeos.si/sl/stari-aparati/prevzemna-mesta.html.

Polni zabojnik
Na dom smo dobili letak. Našel sem najbližji ulični zbiralnik Primskovo Kranj in je žal nabito poln. Baterije od vrtalnikov ne gredo v odprtino za baterije.
Vaš iskalnik ni najbolj prijazen. Mogoče bi dodali iskalnik po občini, ipd.
Lado

Odgovor:

Hvala za vaše mnenje. Zbiralnike se trudimo redno prazniti. Se pa kljub temu kdaj zgodi, da je kak ulični zbiralnik poln nekaj dni. V tem primeru svetujemo, da odpeljete vaše stare aparate na kakšno drugo lokacijo v bližini, ki jo najdete na zemljevidu ali pa počakate, da izpraznimo polnega.

Veliko baterijo lahko odložite skupaj z ostalimi aparati skozi veliko odprtino in jo bomo že izločili pri praznjenju zbiralnika.

Veseli smo vseh predlogov za izboljšavo, zato bomo tudi tega glede iskalnika preučili.

Prepoln ulični zbiralnik
Spoštovani, že več kot tri tedne hodim vsake dva, tri dni gledat ulični zbiralnik št. 100540 (ulica Za postajo, Limbuš), če ste ga morda že spraznili - pa ga niste. Poln je že slab mesec, jaz pa želim odložiti nekaj malenkosti, pa ne gre.
Žal so tudi v MO Maribor na zbirnih točkah podjetja Snaga dolge čakalne vrste, saj več kot mesec niso obratovale. Pa tudi na čisto drug konec mesta bi se moral, peljati, vaš ulični zbiralnik pa je namenjem prav tem odpadkom, pa ga imam za uličnim vogalom od doma.
Kako pogosto praznite vaše ulične zbiralnike? Hvala in LP, Uroš
Uroš

Odgovor:

Ulične zbiralnike praznimo po celi Sloveniji in imamo zaradi lažje logistike vnaprej načrtovane poti pobiranja. Prilagajamo jih trenutnim potrebam, vendar se spremembe žal ne morejo zgoditi čez noč. Uličnih zbiralnikov je v MO Maribor veliko, morda bi lahko oddali svoje odpadke v katerega drugega, ki se zagotovo tudi nahaja v bližnji okolici vašega doma. Lokacije najdete na www.stariaparati.si. Ugotavljamo, da se je v času karantene res na različnih koncih nabralo kar nekaj starih aparatov in so zbiralniki tudi drugje polni, zato se trudimo po svojih najboljših močeh, da jih čim prej spraznimo. Hvala za vašo skrb in upamo, da ste v tem času svoje odpadke že uspeli odložiti na temu primerno mesto.